
Durant una campanya antàrtica a bord del vaixell oceanogràfic alemany, Polastern els científics van decidir de fer fotos del paisatge que tenien al davant, cada dues hores i durant 24 hores. Van començar a les 4 del matí, i la darrera foto la van prendre a les 2 del matí de l’endemà. Aquí en teniu el resultat: què us sembla?
Qui vulgui trobar la solució d’aquest enigma i d’altres pot entrar a la web de l’Institut de Ciències del Mar.
Els investigadors d’aquest centre fa temps que hi dediquen esforços i temps per explicar com fan la recerca i quins resultats en treuen. Els científics que divulguen, retornen a la societat allò que en reben d’ella, atès que la major part de la recerca científica es fa amb diners públics.
Però no sempre els científics que transfereixen el seu coneixement a la ciutadania, veuen recompensats davant de l’administració els seus esforços a l’hora de valorar el què publiquen.
Com enguany se celebra l’any polar, que en realitat durarà dos anys, podeu trobar molta informació sobre les activitats de divulgació sobre l’Àrtic i el seu oposat, l’Antàrtic.
La web de ICMdivulga fa créixer la xarxa, de manera que hi trobareu vincles a altres webs relacionades amb els estudis oceanogràfics en general i dels pols en particular.
Així que si voleu resoldre enigmes o fer experiments marins, saber perquè el mar es blau o quants litres d’aigua hi ha al planeta, ja sabeu on us podeu adreçar: a ICMdivulga. I, recordeu, el 8 de juny és el dia dels oceans.
Caosyciencia: De blanco y blanco