Hivern: Els orígens
- Dimecres, 21 de gener: Com evoluciona el cervell en la nostra societat tecnològica? Lourdes Fañanás, professora titular de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.
- Dimecres, 18 de febrer: Viatge a l’Antàrtida. Josep Maria Gili, investigador de l’Institut de Ciències del Mar del CSIC.
- Dimecres 18 de març: El genoma compartit: l’exemple dels cucs, de les mosques i de l’ésser humà, els mateixos gens amb les seves peculiaritats. Emili Saló, professor del Departament de Genètica de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.
Primavera: Xarxes
- Dimecres, 22 d’abril: Xarxes d’informació cel·lular: la defensa immunitària. Com va començar?, Lluís Tort, professor del Departament de Biologia
Cel·lular, Fisiologia i Immunologia de la Universitat Autònoma de
Barcelona.
Si feu clic aquí trobareu més informació. - Dimecres, 20 de maig: Els humans en xarxa: El projecte Genographic. David Comas, professor al Departament de Ciències Experimentals i de la Salut, Universitat Pompeu Fabra.
Història de les poblacions humanes, com llengües, gens i pobles ens expliquen el poblament del planeta. De quina xarxa venim? - Dimecres, 17 de juny: Iniciatives de transició: Cradle to cradle: una proposta d’esperança. A càrrec d’Ignasi Cubiñá, biòleg i director d’Eco Intelligent Growth.
Tardor: Any Darwin
- Dimecres 16 de setembre: Lleialtats i destreses. Carmen Maté (Agència Ecologia Urbana BCN).
Què es va ensumar Darwin estudiant primats? Comparats amb els
humans, en què sóm diferents i en què ens semblem en conductes i
habilitats? - Dimecres 21 de octubre: Àvies sàvies. Arcadi Navarro (UPF).
Qui som? Què ens fa diferents? Per sobreviure a la lluita contra
natura les àvies humanes són diferents de les altres àvies, per què? - Dimecres 18 de novembre: Ballant al ritme que ens marquen. Jaume Terradas (CREAF, UAB).
Com s’han originat els canvis que han dibuixat l’arbre de la vida? Quin ha estat el ritme?
Quins han estat els grans canvis, els grans salts que han dibuixat el món com és? - Dimecres 16 de desembre: La papallona i la tempesta. Ricard Solé (ICREA, UPF).
Pertorbacions subtils poden afectar sistemes complexos i provocar efectes aparentment deslligats. Com s’han pogut estructurar aquestes xarxes?